Välkommen

Mitt namn är Roger Eriksson, bor i Jämtland och på den här webb-platsen kan du läsa lite om mig och mina intressen.


Friluftsliv

Medstugesjon
Friluftsliv gillar jag som t.ex. att ut och gå med hundarna i naturen, cykelturer eller en fjällvandring, som dock sker för sällan. Upplev Östersund med stora motions/strövområden in på knuten eller de jämtländska fjällen, här finns enkla och välutstakade rutter.


HälsaDin hälsa?

Jag snickrar just nu på den här artikeln, men redan nu kan du kolla upp din vikt och få resultatet 'hemskickat' om du vill.

Testa dig!!

Eller vill du kolla hur mycket du käkat under dagen? Räkna ut!!


Kan du underhålla bilen själv?

Manual & ToolsDet är dyrt att äga, köra och underhålla en bil idag. Kostnaden för skatt och försäkring styrs av vilket behov av bil du har. Bränslekostnaden lika så, här kan du dessutom välja mellan olika bränsletyper. Kostnaden för underhåll är enklare att påverka, läs mer här.


Ute och cyklar?

CykelutrustningOm du sitter och åker bil till och från jobbet av bekvämlighetskäl eller gammal vana. Överväg att åka kollektivt, men framför allt att promenera eller (el-)cykla i stället - du spar på ekonomin, miljön och du får vardagsmotionen med automatik. Om du väljer cykel, som kanske är ett av världens mest snillrika transportmedel, kanske du börjar fundera på att cykelsemestra också? En cykeltur som ger frisk luft, tid till tanke, motion och en möjlighet att se och uppleva det man passerar.


Att ha hund

Att ha hund ger mycket glädje, men kräver också uppoffringar i tid, pengar och till viss del blir du också "låst" dvs. hunden behöver "ständig" tillsyn. Många har ett jobb 8-5 att gå till, du kanske vill ut och resa utan hund - någon ska ta hand om hunden när du är borta längre än 4 timmar!Lindzey 09
Har du en gång haft hund är det nog svårt att vara utan. Det är ju människans bästa vän, alltid glad när du kommer hem och ständigt tillgiven. Men att "få" en bra hund är inget som gör sig själv. Första hunden blir i regel ett halvt misslyckande. Sen ska du komma ihåg att få personer lyckas med en perfekt hund. Någonstans har jag läst att hundens beteende till 70% beror på ägaren!


Din ekonomi

Tips till en bättre hemekonomi

Webb-platsen "retekniq.se"

Det fanns inte någon passande domän kvar för www.roger.eriksson.xx därför valde jag www.retekniq.se, läs mer om varför.

Jag kan varmt rekommendera One.com som webb-hotell!


Digitalisera gamla fotonegativ

Konvertera negativ

Har du gamla negativ som du vill digitalisera, läs här om alternativ och hur jag gjort.


Gästbok

Skriv in ditt besök i gästboken, gärna med synpunkter på webplatsen


Min släkt - din släkt?

Läs lite om min och släktforskning i allmänhet.
Här är en länk till mitt släktträd. Någon vi har gemensamt eller hittar du fel och brister? Kontakta mig i så fall!
Vill du diskutera vår släkt, träd, anor med andra släktingar så kan du/vi göra det i en gemensam släkt-blogg!


Stress.

Är du stressad? Jag skulle nog vilja svara ja åt dig, sen om det är tillräckligt för att bli utbränd - det vet kanske bara du! Skilj på stress och jäkt! Har läst och surfat på nätet om stress och utbrändhet, mycket intressant och här beskriver jag kortfattat fenomenen. Det kanske kan hjälpa dig att söka kunskap och bilda en egen uppfattning om stress, du kan börja här genom att kolla igenom några frågor.


Jetmotorn.

Har du funderat på hur den funkar? Här finns information om principen för jetmotorn.


GRATISPROGRAM

Det finns många bra gratisprogram att hämta på nätet. Ett riktigt bra "vardagsprogram" är
Open Office som till vardags är ett fullgott alternativ till t.ex. Microsofts Office.
Den här webbplatsen är gjord med Kompozer och Notepad++, för redigering av bilder har använts Gimp. Filer mellan PC och server för hemsidan hanteras med FileZilla


Dröm som KARTOGRAF?

Vill du vara delaktig i att bygga upp ett världsomspännande kartunderlag? Open Street Map är en community portal där du med hjälp av satellitbilder, dina GPS spår och lokalkännedom kan hjälpa till att bygga en värlsdsomspännande karta.